Voetbalster en jeugdinternational Dana Philippo met het tijdschrift  LinKk.
Voetbalster en jeugdinternational Dana Philippo met het tijdschrift LinKk. Foto: Ingezonden

Oud-leerling Dana Philippo toont voetbaltalent

BURGUM - Oud-leerling van Singelland Burgum Dana Philippo voetbalt bij SC Heerenveen en bij Oranje onder 19 jaar. Zij bracht dinsdag een bezoek aan haar voormalige middelbare school om het tijdschrift LinKk uit te delen en haar voetbaltalent te tonen.

Leerlingen van OSG Singelland waren onder de indruk van het voetbaltalent. "Hooghouden is niet echt mijn ding", aldus Dana. "Maar vervolgens houdt ze de bal 99 keer hoog", lacht docent Frysk de heer Sikkens.

Naast voetballen had Dana het druk met het uitdelen van het tijdschrift LinKk waar ze komende maand in staat. LinKk is een tijdschrift voor het vak Frysk in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Dana heeft dit tijdschrift regelmatig gelezen, op haar toenmalige school OSG Singelland Burgum, tijdens de Friese les van meneer Sikkens. Nu staat de getalenteerde voetbalster zelf in het tijdschrift met een uitgebreid interview.

"Dana is voor ons een beetje de Friese ambassadrice van het vrouwenvoetbal!", aldus de docenten van Singelland Burgum. "Misschien zien we haar over enkele jaren ook op het WK!"

Dana haar eerste doel is het EK (voor jongeren onder de 19 jaar) dat van 16 tot en met 19 juli in Schotland plaatsvindt. Ze weet nog niet of zij door de bondscoach wordt uitgenodigd: "Vorig jaar zat ik wel bij de selectie, maar dat zegt niets in voetballand", stelt ze in het interview in LinKk. Als dank ontving de voetbalster een dopper met het logo van Singelland Burgum.