Judoka Brian Smid (links) van de Judo Kings in actie tegen een tegenstander uit Wit Rusland.
Judoka Brian Smid (links) van de Judo Kings in actie tegen een tegenstander uit Wit Rusland. Foto: Ingezonden

Medailles Judo Kings op internationaal toernooi

VENRAY - Afgelopen weekend werd in Venray het internationale ijzersterke judo toernooi georganiseerd waar de Judo Kings elk jaar aan meedoen. Het toernooi staat bekend als één van de sterkste toernooien van Europa, voor alle leeftijdsklassen.

Met deelnemers van vrijwel alle landen uit Europa was elke poule erg sterk bemand, sommige poules moesten zelfs over vier matten worden uitgespeeld, terwijl dit normaal op één judomat gedaan werd, en er blijft maar één gouden plek.

Judomedailles van
verschillende kleuren

De judoka's van de Kings hebben gestreden voor wat ze waard waren, allemaal hebben ze hun best gedaan en erg goed staan judoën, maar op dit toernooi is goed vaak niet goed genoeg. Het goud voor de Kings was er voor Friso Elzinga uit Mûnein, Mirthe Hartman uit Sexbierum en Berber Ludema uit Dokkum. Zilver was na een spannende finale weg- gelegd voor Milou Hendriks uit Grou.

Brons werd gewonnen door Kris Postma uit De Westereen, Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward en Hessel Nicolai uit Feanwâlden. Minke de Ruiter uit De Westereen, Sanne Hartman uit Sexbierum en Boaz Elzinga uit Mûnein wisten wel in de finales terecht te komen.

Maar ze konden deze plek niet verzilveren en keerden dus huiswaarts zonder medaille.