Amarens Sprokkereef voor de winkel van Aline Fashion aan de Schoolstraat 70 in Burgum.
Amarens Sprokkereef voor de winkel van Aline Fashion aan de Schoolstraat 70 in Burgum. Foto: Fotografie Majella

Amarens Sprokkereef van Aline Fashion

BURGUM - Amarens Sprokkereef treedt in de voetsporen van haar moeder die inmiddels al bijna 24 jaar eigenaresse is van Aline Fashion in Burgum. Nadat ze haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen heeft afgerond is ze direct aan de slag gegaan bij haar moeder in de zaak, en is nu van plan Aline Fashion op den duur over te nemen. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan," zegt ze lachend.

Op dit moment runt ze samen met haar moeder Aline Sprokkereef de winkel aan de Schoolstraat in Burgum. "Mijn moeder heeft hier iets heel moois opgebouwd. Ik ben blij dat ik de kans krijg dat voort te zetten." Het ondernemerschap vergelijkt ze met de topsport van de Oranje Leeuwinnen: "Je bent er altijd mee bezig, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, ook in het weekend. Klanten helpen in de winkel, inkopen doen, leuke nieuwe merken spotten, maar ook zorgen dat je social media er een beetje leuk uitzien..."

"Daarnaast wordt er van ons verwacht dat we veel kennis hebben van de merken die we verkopen: welke materialen gebruiken ze, hoe verloopt het productieproces, wat is de denkwijze achter het merk? We merken dat klanten daar steeds bewuster mee bezig zijn."

"Wat ik ook zie als een belangrijke kant van het ondernemerschap is de betrokkenheid bij het dorp. Dus ben ik secretaris van ondernemersvereniging Himbo, en help ik bij activiteiten. Ik vind dat ondernemers moeten samenwerken en elkaar ondersteunen waar dat kan."
Aline Fashion | www.alinefashion.nl