Frouke Ludwig van DZ&PC in actie op de 
vlinderslag.
Frouke Ludwig van DZ&PC in actie op de vlinderslag. Foto: Juan Wiersma

Twintig medailles voor minioren DZ&PC

HEERENVEEN - Op zaterdag 1 en zondag 2 juni traden de minioren van DZ&PC uit Drachten aan tijdens de regionale miniorenfinales. Op iedere afstand en leeftijdsklasse strijden de beste 24 zwemmers van de regio Noord (Friesland, Groningen en Drenthe) om de medailles.

De zwemmers van DZ&PC kwamen thuis met maar liefst twintig medailles: twaalf keer goud, twee keer zilver en zes keer brons.

Vijf van de gouden medailles gingen naar zwemster Frouke Ludwig, gevolgd door vier gouden medailles voor Ilse Wiltjer. Drie medailles waren er voor Tieme Wiersma, Indy Hof en Hein Muller. Maar niet alleen de zwemmers met de medailles imponeerden. Want naast de twintig medailles werden er van de 72 individuele starts ook 51 persoonlijke records gezwommen.

Daarbij werden naast de podiumplekken ook regelmatig de plekken vier tot en met zeven bezet door DZ&PC-zwemmers. In de gehele breedte zijn de zwemmers van DZ&PC dus zeer goed op weg.

Als klap op de vuurpijl werd in een prachtige mix-estafette het goede weekend bekroond met ook daar een gouden medaille.

De minioren kunnen zich nu gaan opmaken voor de officieuze Nederlandse kampioenschappen lange baan in Dordrecht op zondag 30 juni.