Annamarie van der Bij; de sportschoen en de zakelijke schoen staan symbool voor haar manier van leven.
Annamarie van der Bij; de sportschoen en de zakelijke schoen staan symbool voor haar manier van leven. Foto: Actief Media

Annamarie van der Bij, mede-eigenaar van Mezutec, rent marathons voor het goede doel

DRACHTEN - Annamarie van der Bij is al 21 jaar mede-eigenaar en directeur van Mezutec Waterzuiveringssystemen bv. "Het besturen van een onderneming is voor mijn compagnon en mij het creƫren van een team waarvan de leden elkaar vertrouwen en open naar elkaar kunnen zijn. Op deze manier kunnen onze medewerkers een open en eerlijk advies uitbrengen aan onze klanten."

"Als ondernemer kies ik voor menselijkheid en een persoonlijke benadering. Dat houdt in: kwaliteit leveren, korte lijntjes, en afspraken altijd nakomen. Sommige van onze klanten zijn volledig afhankelijk van onze installaties, daarom zorgen wij ervoor dat we altijd standby staan. Het ondernemerschap is een pittige uitdaging; ik maak vaak werkweken van zestig uur. Waar een ander ophoudt, ga ik door. Maar dat doe ik met enthousiasme, anders houd je het niet vol."

Hoewel het besturen van Mezutec veel tijd kost, vindt Annamarie het ook belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Zo is ze al jaren actief voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ze liep diverse marathons om geld op te halen voor de stichting. "Ik hoop in 2020 weer in actie te kunnen komen bij een marathon, na een periode van ziek zijn. Binnenkort start ik weer met trainen bij AV Impala, de vereniging waarvan ik lid ben." Hoe ze dat allemaal doet, een bedrijf runnen, trainen voor marathons en een gezin draaiende houden? "Het komt vooral neer op een goede planning. En snel kunnen schakelen."

www.mezutec.nl | 0512-544101