Verlies softbalsters

VEENDAM - Zondag speelden de Drachtster softbaldames tegen Blokes uit Veendam. Het vrijwel nieuwe team van de Diamonds verloor kansloos met 5-38 in vijf innings.

Coach Albert Brink zag in de eerste inning pitcher Hester Smit zeven punten tegen krijgen. Blokes sloeg slechts één honkslag in deze inning. In de gelijkmakende slagbeurt liet Drachten Diamonds zien dat de ploeg hard getraind heeft en sloeg vier hits op rij waarvan een tweehonkslag van Smit en een driehonkslag van Laura Wolthuis. Stand na de inning 4 - 7. In de tweede inning begon Blokes ook te slaan en de nullen vielen zeer moeizaam aan Drachtster zijde. De warmte speelde het team parten en het team stond erg lang in het veld, de derde nul viel na een pitcherwissel, Wolthuis nam het pitchen over van Smit en Vlin Rietema maakte een prachtige vangbal.

Pas in de derde inning kon Diamonds nog een punt scoren door Smit die werd binnengeslagen door catcher Anneloes van Eijk. Deze inning kon Blokes niet scoren, maar in het vervolg van de wedstrijd scoorde Blokes nog elfmaal. Het team van Drachten Diamonds bestaat uit vrijwel allemaal nieuwe speelsters, en is zeer gemotiveerd en enthousiast. Het team is nog steeds op zoek naar nieuwe speelsters, meer info via info@drachten-diamonds.nl