Wêz Handich/DOW wint opnieuw

UFFELTE - Zondag moesten de korfballers van Wêz Handich/DOW in Uffelte korfballen tegen Koru. De blauwhemden stonden voor aanvang van de wedstrijd op de eerste plek met 22 punten en tegenstander Koru stond op de laatste plaats met nul punten. Van de combinatie uit Rottevalle en Eastermar werd dus niets minder dan een overwinning verwacht en die kwam er ook.

Het duurde enkele minuten voordat het eerste doelpunt werd gemaakt in het voordeel van de blauwhemden. 0-1 van Wêz Handich/DOW. Kort daarop volgden nog twee doelpunten, waarna ook Koru voor het eerst de korf wist te vinden: 1-3. In het restant van de eerste helft wisten de blauwhemden weinig te scoren, maar werd er wel uitstekend verdedigd. De ruststand bedroeg daarom 2-9.

Al snel na de hervatting wist Wêz Handich/DOW weer de korf te vinden: 2-10. Koru was echter vastbesloten de tweede helft meer weerstand te bieden en dit resulteerde al snel in twee doelpunten: 4-10. Wêz Handich/DOW bleef mee scoren en het gat werd nooit kleiner dan zes doelpunten. In de slotfase liep de ploeg van trainer Ljibbe Kuipers zelfs weer uit en won daarom de wedstrijd met 10-19.
Zondag 16 juni speelt Wêz Handich/DOW de laatste veldwedstrijd van het veldseizoen. Tegenstander is nummer drie van de competitie Rodenburg. Bij winst of gelijkspel is Wêz Handich/DOW kampioen in de tweede klasse. Alle support bij deze wedstrijd is daarom op 16 juni welkom.