Tennisspektakel bij Drachtster tennisclub DLTC

DRACHTEN - Van 7 tot en met 10 juni barst het weer los op sportpark De Folgeren in Drachten. Tennisvereniging DLTC verwelkomt circa 275 spelers tijdens het jaarlijkse Pinkstertoernooi. Er staan in het pinksterweekend meer dan 260 wedstrijden gepland.

Dit jaar is er zelfs vanuit het buitenland belangstelling. Het Pinkstertoernooi, dat nu voor de achtenveertigste keer plaatsvindt, is het grootste tennistoernooi van Friesland. Op vrijdagmiddag 7 juni om 15.00 uur start het toernooi; de finales worden Pinkstermaandag 10 juni gespeeld. DLTC levert zelf de grootste afvaardiging met 60 deelnemers. Een aantal van 40 deelnemers komt uit Duitsland; uit Zoetermeer komt een afvaardiging van 46 deelnemers.

De andere deelnemers komen uit Den Helder, Hoorn, Woerden, Maastricht, Amsterdam, Groningen en Friesland, dus uit alle delen van Nederland. Het tennispark zal ook plaats bieden aan tenten, campers en caravans.

In dit open toernooi worden wedstrijden gespeeld in alle categorieën, speelsterkte 2 tot en met 7. Er is dus toptennis te verwachten. DLTC nodigt belangstellenden uit om tijdens het toernooi het tennispark te bezoeken en te genieten van spannende wedstrijden. De toegang is gratis.