Pinkstertoernooi Diamonds

DRACHTEN - Vanaf vrijdagavond 7 juni wordt de kantine bij Honk- en Softbal Vereniging Drachten Diamonds omgetoverd in Mexicaanse sferen. Op zaterdag en zondag 8 en 9 juni 2019 is namelijk het jaarlijks terugkerend Pinkstertoernooi dit jaar met het thema 'Viva Mexico'.

Het hele weekend zijn er honkbal- en softbalwedstrijden op de velden van 10.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur 's middags. Op zaterdagavond is er een Mexicaans feest en ook wordt er gegeten bij een Mexicaanse foodtruck. Teams uit Nederland en Duitsland hebben dit jaar aangegeven er te zullen zijn. Sportiviteit en plezier in de sport staan hoog in het vaandel. Bezoekers zijn natuurlijk welkom en de entree is gratis aan de Sportlaan 9 in Drachten.

A.P. Buitenbeker

ZUIDLAREN - Woensdagavond 19 juni worden op de velden van Ritola korfbal in Zuidlaren de final wedstrijden van de A.P. Buitenbeker gespeeld voor teams in de standaard derde klasse of lager en reserve tweede klasse of lager.

De finaleavond start om 18.45 uur met het voorstellen van de deelnemende teams Wêz Handich/Dow 2 uit Rottevalle en Eastermar, OKO/Bies 2, ZKC'19 2 en Invicta/Frigro 1. Vanaf 19.00 uur wordt er gekorfbald.