Een geometrisch werk van Monika Buch, in het kader van 
Bauhaus.
Een geometrisch werk van Monika Buch, in het kader van Bauhaus. Foto: Ingezonden

Museum doet mee aan viering Bauhaus

DRACHTEN - In het najaar van 2019 sluit Museum Dr8888 aan op de internationale viering van 100 jaar Bauhaus (1919-2019).

Tijdens de tentoonstelling Theo van Doesburg in Weimar: De Stijl in het Bauhaus schenkt het museum aandacht aan de invloed van Theo van Doesburg en De Stijl op het invloedrijke opleidingsinstituut dat in 1919 in het Duitse Weimar werd opgericht.

De eigen collectie van het museum wordt aangevuld met werken uit binnen- en buitenland. De tentoonstelling is van 17 november tot en met 15 maart 2020 te zien.

Van Doesburg en De Stijl

Tijdens de tentoonstelling besteedt Museum Dr8888, in samenwerking met partner het Hein rich Neuymuseum in Steinfurt (Duitsland), aandacht aan de invloed van Van Doesburg en De Stijl op het Bauhaus (1919-1933), dé vernieuwende academie op het gebied van beeldende kunst, design en architectuur. De eigen collectie van het museum wordt aangevuld met werken uit binnen- en buitenland.

Daarnaast is het werk van kunstenaar Monika Buch (1936) op de tentoonstelling te zien. Buch heeft haar opleiding genoten aan de Hochschule für Gestaltung in Ulm, geleid door Max Bill, oud-leerling van het Bauhausinstituut.

Deze Hochschule is in feite het vervolg op de Bauhausopleiding van vóór de Tweede Wereldoorlog en heeft tussen 1953 en 1968 gefunctioneerd als designacademie, gericht op de vormgeving van de leefomgeving.

De entreeprijs voor de tentoonstelling is tien euro.