Lezingen Flip van Doorn in Museum

DRACHTEN - In de maanden juni en juli geeft schrijver Flip van Doorn een viertal lezingen in Museum Dr8888 in Drachten. Van Doorn is de afgelopen jaren in de voetsporen getreden van de 'wandelende dominee' Jacobus Craandijk die in de tweede helft van de negentiende eeuw vele voettochten door Nederland maakt.

Van Doorn gebruikt Craandijks beschrijvingen om Nederland opnieuw te ontdekken. Gaandeweg zijn project komt hij erachter dat Craandijk familie van hem is. Hij schrijft hierover in zijn boek De eerste wandelaar (2017). In de lezing vertelt van Doorn meer over Craandijk, zijn wandelingen en de invloed op het natuurlijk en cultureel erfgoed van Nederland. Twee van de lezingen worden in samenwerking met Smelne's Erfskip georganiseerd en zullen met name gaan over de regio. Craandijk deed tijdens zijn wandelingen door Nederland meerdere keren Friesland en ook Drachten aan. Verder worden er twee lezingen gegeven waarin het (natuurlijk en cultureel) erfgoed van Nederland meer de aandacht krijgt.

De lezingen over Drachten (Smallingerland) vinden plaats op 13 juni en 4 juli, de lezingen over Nederland op 21 en 22 juni. Alle lezingen vinden plaats in Museum Dr8888 en zijn inclusief koffie/thee en een signeersessie met Flip van Doorn. Aanmeldingen verlopen via: info@museumdrachten.nl. Kijk voor meer informatie op: www.museumdrachten.nl.
De lezingen worden georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Wanderlust - Iconen van het Noorden die tot en met 28 juli 2019 in Museum Dr8888 te zien is.