Een kunstwerk van Andrijana Martinovic.
Een kunstwerk van Andrijana Martinovic. Foto: Ingezonden

Nieuwe galerie ID in Damwâld

DAMWALD - Damwâld heeft er een nieuwe galerie bij: ID. De naam verwijst naar de initialen van de eigenaar Ihno Dragt en het is ook zijn idee (ID).

Vrijdag werd de galerie officieel geopend voor genodigden en vanaf zaterdagmiddag nu is iedereen welkom om een kijkje te nemen in zijn huiskamergalerie.

Drie exposanten

Ihno Dragt is in de regio vooral bekend als museumdirecteur van Museum Dokkum en It Fiskershúske in Moddergat. Maar liefst 37 jaar heeft hij deze functie met hart en ziel uitgevoerd. Nu hij sinds kort met pensioen is, richt hij zich volledig op zijn nieuwe galerie in zijn huis aan de T.E. Teunissenweg 4 in Damwâld, waar voorheen een accountantskantoor in zat gevestigd. In de maanden juni tot en met augustus zijn kunstwerken te zien van drie exposanten, Marjanne Sorgdrager, Nel Kamphuis en Andrijana Martinovic. Het gaat om figuratieve kunst en sieraden die draagbaar zijn. De kunstwerken zijn ook te koop. Op de foto een kunstwerk van Andrijana Martinovic dat Ihno Dragt van het museumbestuur kreeg tijdens zijn afscheid.

Tijdens de expositie is het te bezichtigen in zijn galerie. Vanaf nu is de galerie elke vrijdag- en zaterdagmiddag open voor publiek.