Terugblik naar nacht 21 juli 1969

BURGUM - Wat herinner jij je nog van de nacht van 21 juli 1969? Apollo 11, 'The Eagle has landed' , Neil Armstrong, 'a small step…'?

"Ik was een van die vele mensen die die nacht wakker bleven, al weer bijna een halve eeuw geleden, om de eerste mens op de Maan mee te beleven. Miljoenen mensen hielden hun adem in, zou het allemaal goed gaan? Zou de landing lukken, zouden ze levend terugkeren? Ik moest wel wakker blijven". Observeum museum & sterrenwacht Burgum gaat over deze gebeurtenis een tentoonstelling inrichten en wil graag een boekwerk maken met verhalen over hoe u als lezer die nacht heeft beleefd. Hoe en waar u dit nieuws volgde. Hoe oud was u toen? Heeft u nog een leuke foto van uzelf van toen en nu? U mag uw verhaal en eventuele foto's mailen naar t.meijer@observeum.nl.

Slepers en shanty

EARNEWALD - Zondagmiddag 9 juni wordt het om 12.00 uur druk in de haven van Earnewâld met een groot aantal traditionele sleepboten. Daarnaast is er een viertal salonwagens. De Brêgesjongers treden op vanaf 14.30 uur bij het Toeristenbureau in het dorp. Voor kinderen is er het grote piratenschip en de tokkelbaan.