Ontmoetingsdag

DE WESTEREEN - In 1983 werd in gebouw Rotonde in De Westereen de eerste 'gezelschaps - of ontmoetingsdag' gehouden. Het werd traditie om ieder jaar tweemaal bij elkaar te komen.

"Kerkmuren kennen we niet. Het gaat niet om een kerk, maar om Gods Kerk en om de waarheid." De ontmoetingsdag van de Vrije Hervormde Evangelisatie zal gehouden worden op zaterdag 15 juni op de nieuwe locatie in de Ferbiningtsjerke. Toerstrjitte 1 in De Westereen. Ochtendbijeenkomst ds. D.C. Flapper om 10.15 uur. Middagbijeenkomst ds. C.L. Onderdelinden om 14.00 uur. De opbrengst is voor Stichting Jafet.

WOODlandart

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Onlangs is een tweede WOODlandart kunstwerk in Drachtstercompagnie geplaatst. het kunstwerk in de Feart is typerend voor de Kompenijster omgeving. De wieken van het kunstwerk verbeelden de wijken en de structuur van de weilanden rondom het dorp. De wijken zijn in het verleden uitgegraven voor de turfwinning. Wind, water en wijken zijn samengevoegd in het WOODlandart object. Het door Wieke de Boer geschreven gedicht wordt nog geplaatst. Net als vorig jaar komt er weer een fietsroute langs de beelden.