Simmerdeis is ook voor kids paradijs

DRACHTEN - Van 27 tot en met 30 juni staan Drachten en omstreken in het teken van muziek, circusacts, straattheater en voorstellingen. Er is niet alleen gedacht aan geschikt aanbod voor volwassenen maar er is ook een goed gevuld programma neergezet voor jongeren en kids.

Compagnie Dyptik speelt op zaterdag 29 juni D-Construction. Een energieke hiphop-dansvoorstelling met een krachtige beat en een oriƫntaalse draai met als thema identiteit. Zes dansers ervaren in D-Construction de bevrijding van de geest door beweging. D-Construction maakt het publiek onderdeel van de vraag die ze continu stellen door dans: Wat betekent het om mens te zijn?

Blinde Vlek (12+) is te zien 29 juni. De technologische vooruitgang dendert voort. Het gaat zo snel dat het moeilijk is om bij te benen. Regelgeving en veiligheidsmaatregelen lopen altijd achter. Het is een voorstelling over de invloed van technologie op gedrag en vrijheid, vormgegeven met dans, tekst-, muziek- en circuselementen.

De voorstelling laat jongeren en ouderen kritisch kijken naar de mogelijke gevolgen van de moderne technologie.

Lejo (2+), op zaterdag. 29 juni. Lejo, het beroemde poppetje met die oogjes, van Sesamstraat, komt naar Drachten met de voorstelling Hands Up. Hij neem een bonte stoet vrienden mee: een koe met een eetprobleem, een blaffende buldog en een stuntelige tapdanser. Lejo staat garant voor groot plezier met deze vrolijke, woordloze familievoorstelling vol muziek.

Pikefel (5+) | zo 30 juni

In Pikefel (Fries voor kippenvel) voeren twee onderzoekers in een laboratorium spannende experimenten uit met geluiden en muziek. De onderzoekers willen weten wat er fysiek met ons gebeurt als we bepaalde geluiden of muziek horen. Waarom krijgen we koude rillingen van een mooi liedje? Of bij het horen van een tandartsboor? Welke geluiden maken ons bang? En van welke geluiden moeten we lachen? Pikefel is een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol spannende geluidsexperimenten en kippenvelmomenten.