Zwemmen voor Maarten van der Weijden

SURHUISTERVEEN - Op vrijdag 21 juni gaat Olympisch kampioen en de van kanker herstelde Maarten van der Weijden proberen de eindstreep op de 'Bonkefeart' te halen. Zijn bedoeling is om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen om zijn grote levensdoel, het uitbannen van kanker door veel en goed onderzoek, te bereiken.

Zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen organiseert een sponsorzwemtocht, die start om precies 20.00 uur op vrijdag 21 juni en doorgaat tot zaterdag 22 juni 8.00 uur. In het kader van de midzomernachtduik, die in voorgaande jaren in zwembad Wettervlecke plaats vond, is er nu besloten om Maarten te gaan steunen. In zwembad Wettervlecke willen deelnemers dat doen op bijna dezelfde manier als Maarten. Ze gaan de Elfstedenroute niet zwemmen, maar de bedoeling is om een twaalf uur durende estafette te organiseren. In ploegen van minimaal zes deelnemers moet er van elke ploeg tenminste één deelnemer altijd in het water liggen.

Van ieder team wordt verwacht dat zij een aantal sponsoren gaan zoeken die hun idee omarmen. Op deze manier wil het personeel van zwembad Wettervlecke Maarten van der Weijden een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld ophalen voor zijn foundation. Voor degenen die niet willen zwemmen is er nog een uitdaging: 12 uur startblok zitten. Ook bij deze deelnemers wordt een aantal sponsoren verwacht. Wil je meedoen, geeft je dan vóór 14 juni op bij de kassa van het zwembad. Als je mee wilt doen als sponsor van dit superevenement kun je je ook wenden tot het zwembad. Op www.wettervlecke.nl vind je meer informatie.