De huidige situatie op de Weibuorren, met één geschilderd parkeervak.
De huidige situatie op de Weibuorren, met één geschilderd parkeervak. Foto: Actief Media

Weibuorren in Ureterp wordt anders

URETERP - De Weibuorren, de doorgaande weg in Ureterp, krijgt een iets andere inrichting. Het moet er toe leiden dat automobilisten minder snel door het dorp rijden.

Volgens b. en w. van Opsterland zijn de betrokken organisaties in Uererp het op 6 mei met elkaar eens geworden over de maatregelen. Desgevraagd meldt voorzitter Jolanda Brouwer van Plaatselijk Belang, dat de Ondernemersvereniging Ureterp (OVU) niet instemt met de voorgestelde drie wegversmallingen en één 'punaise'. "Deze versmallingren zijn geschikt voor de grootste vrachtauto's, de snelheid gaat er behoorlijk uit en dan zijn de bewoners eindelijk af van de trillingen."

Tijdens de werkzaamheden blijft de Weibuorren voor autoverkeer over één rijbaan open. Dit was een vereiste van de OVU. Toch is men bij de OVU niet tevreden, aldus Brouwer. "De vraag: 'waarom niet?' is wel vier keer gesteld door de bewoners van de Weibuorren, maar ze hebben geen antwoord gekregen." Oud-voorzitter Jan de Vries van de OVU vindt de voorgestelde wegversmallingen in elk geval onnodig rigoureus. Hij stelt voor meer parkeervakken op het wegdek te schilderen (zie foto), zodat de geparkeerde auto's als snelheidsremmers dienst kunnen doen.