Een impressie van de drukte op de vorige editie van de Drachtster braderie. Scan de foto voor een muzikale video van de Wettertoerkapel.
Een impressie van de drukte op de vorige editie van de Drachtster braderie. Scan de foto voor een muzikale video van de Wettertoerkapel. Foto: Ingezonden archieffoto

Braderie Drachten met standwerkers-wedstrijd

DRACHTEN - Donderdag 6 juni kunt u in het centrum van Drachten terecht voor de grote braderie. Die begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Ondernemers en standhouders zorgen er ook dit jaar voor dat het centrum gevuld is met meer dan tweehonderd kramen. Negen of tien standwerkers zullen strijden om deelname aan het Nederlands kampioenschap standwerken.

De standwerkers - verspreid over de Noorder- en Zuiderbuurt - worden beoordeeld door een driehoofdige jury. 's Avonds om negen uur worden de beste drie standwerkers bekend gemaakt. Zijn dingen mee naar de top 40 standwerkers, die later dit jaar strijden om het Nederlands kampioenschap.

U kunt donderdag in Drachten lekker rondwandelen op zoek naar mooie vondsten en heerlijke versnaperingen. Op de terrassen kunt u terecht voor een lunch of diner en genieten van alle bedrijvigheid.
De Peije Sjongers verzorgen vanaf 13.30 uur de muzikale omlijsting en om 19.00 uur blaast de Wettertoerkapel van Drachten over de braderie.
De braderie wordt georganiseerd door de winkeliersvereniging ha&ie.
Vrijdag, zaterdag en zondag zijn er ook drie muziekavonden achter elkaar in het Drachtster Thalenpark, met elke avond andere stijlen muziek. (Zie ook pagina 3). Zaterdag overdag is er 'Peije Dei'. Zie pagina 35 van deze Actief.