Verken de Wadden met prachtige
geïllustreerde natuurgids van Ruben Smit

GORREDIJK - Op 17 mei 2019 verschijnt bij Uitgeverij Noordboek 'De Wadden', een rijk geïllustreerde natuurgids van de bekende filmmaker en fotograaf Ruben Smit. Met zijn spectaculaire fotografie toont Smit de schoonheid van het wad en neemt hij de lezer mee naar plaatsen waar je unieke natuurervaringen op kunt doen.

Ruben Smit neemt de lezer mee naar zijn favoriete locaties op de vijf Nederlandse Waddeneilanden en aan de Friese, Groningse en Noord-Hollandse waddenkust. Per regio behandelt hij drie tot vier hotspots, waar je gemakkelijk per fiets of auto kunt komen. Met al zijn ervaring als filmer in het gebied brengt hij je naar de plaats met bijvoorbeeld een schitterende zonsopkomst, zoals Het Oerd op Ameland, en naar de onverwachte krekenlandschappen van De Schorren op Texel. En van kwelders waar je het geluid van het eb kunt horen (Moddergat) tot aan het Lauwersmeer, waar de zwermen vogels de lucht zwart kleuren. Ook leidt hij de lezer naar de Kiekkaaste aan de Dollard, de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland.

Ieder hoofdstuk begint met pictogrammen die helpen bij de voorbereiding van het bezoek. Aan de hand van kaartjes, beschrijvingen en spectaculaire fotografie laat Ruben Smit zien hoe en waar je dit geweldige gebied, aangewezen als Unesco Werelderfgoed, het beste kunt ervaren.
De natuurgids is verkrijgbaar bij de boekhandel en via: www.noordboek.nl.