De kinderen zijn druk in de weer met hun muzieklessen.
De kinderen zijn druk in de weer met hun muzieklessen. Foto: Ingezonden

Uniek muziekproject stoomt kinderen in vijf dagen klaar voor hun eerste concert

FERWERT - "De kinderen blazen de longen uit hun lijf, je ziet de passie in hun ogen. Een week als deze is een heel intensieve week, maar aan het einde heb je samen heel wat bereikt", vindt Piet van der Heide, koperdocent bij Opus3. Deze week geef hij dagelijks trompetles aan 75 kinderen van de basisscholen OBS Op'e Trije en CBS Op Streek in Ferwert. Aan het einde van de week spelen de kinderen gezamenlijk een concert op het plein van CBS Op Streek, in samenwerking met Brassband Excelsior en jeugdorkest Solex.

Het project wordt georganiseerd door Opus3, in samenwerking met Brassband Excelsior. Scholen in Noordoost-Friesland hebben middels de muziekimpulsregeling geld gekregen om aan de slag te gaan met muziekonderwijs. Eén van de voorwaarden om aan deze subsidienorm te voldoen is de samenwerking zoeken met buitenschoolse muziekactiviteiten. Brassband Excelsior trok hiervoor bij Opus3 aan de bel.

In Ferwert zijn de kinderen al druk in de weer met hun muzieklessen. Van der Heide vindt het mooi om te zien hoeveel vooruitgang kinderen in slechts enkele dagen kunnen boeken. "In zo'n week kun je heel wat rendement behalen. Doordat de kinderen iedere dag spelen, trainen ze onder andere hun spieren en blijft de lesstof beter hangen. Aan het einde van de week kunnen de kinderen al echt meespelen met een orkest. Het wordt een fantastisch concert!"

www.opus3.nl | 0519-292602