Wâldpop verplaatst naar ijsbaan

BURGUM - Wâldpop beleeft Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, de negende editie van dit Burgumer muziekfestival. Voor het eerst op een nieuwe locatie: op het middenterrein van de vernieuwde ijsbaan aan de zuidwestkant van het dorp, vlakbij het Prinses Margrietkanaal.

Het programma is tot op de minuut bekend. DJ Winston Black begint om half drie en krijgt meteen een relatief lange sessie om het publiek een beetje 'op te warmen'. Hij zal vervolgens na elke band (behalve na de laatste) opnieuw optreden.

De laatste band is de 'klapper': Rivals Kensington Tribute. Volgens het minutenschema begint die band 21.35 uur. Daar gaan optredens van vijf andere bands aan vooraf: kwart over drie begint Project Kikstart, vijf voor vier Babalive, vijf voor vijf NOID (dat onlangs een eigen versie van het Wilhelmus maakte), tien over zes The Wanderers, kwart voor acht Bandidas.

Mede afhankelijk van het weer beginnen de podiumbouwers dinsdagavond of woensdagochtend met de opbouw van het podium, meldt mede-organisator Jos Beerda. In de omgeving van de ijsbaan is behoorlijk veel parkeerruimte beschikbaar. Maar wie kan, doet er verstandig aan op de fiets te komen, want daar is in elk geval plek genoeg voor. Het ijsbaanterrein maakt deel uit van het nieuwe Wetter- en Willepark, waar je ook prettig kunt wandelen of hardlopen.