Broekster Boys

HAREN - Broekster Boys heeft het toch maar even mooi geflikt. De verdiende 0-3 overwinning op VV Gorecht betekende zaterdag directe handhaving voor Broekster Boys in de eerste klasse. Wie zijn geld na acht wedstrijden op 'de Broek' zou hebben gezet (op dat moment stijf onderaan), zou misschien wel voor gek verklaard worden. VV Gorecht werd door de nederlaag verwezen naar de nacompetitie.

Schaaktoernooi

GORREDIJK - Het door S.V. Gorredijk op woensdag 15 mei georganiseerde schaaktoernooi voor scholieren in c.b.s. De Librije trok maar liefst 40 deelnemers. Na zes rondes was de kampioen van Opsterland bekend: Romijn van Eijk; evenals in 2017 mag zijn naam opnieuw in de wisselbeker worden gegraveerd. Wander Nienhuis werd in de oudste groep tweede en Daniël Vleugel derde, beiden met 5 uit 6. Ook voor de jongste schakers tot en met groep 6 waren bekers en medailles beschikbaar. Tibbe van der Wal was hier de kampioen; vlak daarachter werd Yarno Kingma tweede en Sam Brand derde.

WTOC gelijk

OUDWOUDE - WTOC speelde zaterdag gelijk tegen V en V uit Garyp en zag de kampioenskansen slinken in de vierde klasse. In de tweeënzeventigste minuut nam WTOC de leiding. Jan Smid maakte de 2-1. Daarna werd het weer gelijk. Joeke de Vries kon ongestoord de 2-2 scoren.