Judo FMT Sport

HASSELT/ANTWERPEN - Zaterdag 18 mei stonden er judoka's van FMT Sport Oentsjerk/Feanwâlden zowel in het binnenland (Hasselt) als in het buitenland (Antwerpen) op de mat.

Nynke de Vries (10 jaar, tot 30 kilo) en broer Sander (12 jaar, tot 38 kilo) uit Gytsjerk werden na een aantal zware wedstrijden respectievelijk tweede en derde. Maartje Velstra (10 jaar, tot 33 kilo) uit Wyns nam ook een zilveren medaille mee. Leah Offenberg (Leeuwarden) ontving de sportstimuleringsprijs voor de manier waarop zij zich zowel op als rond de mat liet zien. In Antwerpen werd de Ippon Trophy georganiseerd. Een internationaal toernooi dat voor de Belgen tevens een ranking toernooi is. Sil Velstra (13 jaar, 36 kilo) koos ervoor om ervaring op te doen. Bij de klasse tot 18 jaar is de lichtste gewichtsklasse tot 42 kilo, dus moest hij flink aan de bak. Door zijn snelheid verraste hij zijn tegenstanders en werd hij tweede.

Buitenpost 5

BUITENPOST - Buitenpost 5 heeft zaterdag de bekerfinale van zaterdag reserveteams gewonnen van SJS 3 uit Stadskanaal. Het werd 0-1 voor de Buitenposters door een doelpunt van Chris Koster. Zaterdag 1 juni speelt het vijfde team de algehele finale om de beker tegen de winnaar van de zondag reserveteams. Op neutraal terrein in Zuidwolde is Rolder Boys 3 dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 18.00 uur.