In Dokkum is het hele jaar door van alles te doen en te beleven.
In Dokkum is het hele jaar door van alles te doen en te beleven. Foto: Janneke Braaksma

In Dokkum raak je niet uitgekeken

DOKKUM - De binnenstad van Dokkum is een plaatje: de historische gebouwen met trapgevels, de smalle steegjes, de bolwerken en overal de doorkijkjes naar weer een ander uitzicht. De stad bruist van de historische hoogtepunten, maar er zijn ook nieuwe bezienswaardigheden die geschiedenis ademen.

Wat dacht je van de kleinste bierbrouwerij, het zuivelfabriekje Zuco of de IJsfontein op de Markt? Een leuke manier om Dokkum te ontdekken is met een enthousiaste stadsgids. Laat de geschiedenis tot leven komen door de verhalen die je onderweg hoort. De wandeling brengt je door de stad, over de bolwerken en langs de hoogtepunten van Dokkum.

Naast een heleboel historie is het ook nog eens genieten van de mooie grachten (die ook vanaf het water prachtig zijn!), sfeervolle winkels en de verscheidene restaurantjes voor een uitgebreide lunch, een broodje to go of een lekker diner. Ben je uitgeslenterd? Strijk dan neer op een van de terrasje en bekijk de meest bijzondere mensen die aan je voorbij wandelen.

Wil je na dit alles nog helemaal niet naar huis en je nog verder onderdompelen in de Dokkumer charmes, boek dan een overnachting bij één van de hotels of de vele B&B's die Dokkum telt.

In Dokkum raak je in een dag niet uitgekeken. Het hele jaar door is er van alles te doen en te beleven. Kijk verderop in deze krant naar de activiteiten en evenementen in de stad, check www.dokkum.nl (vanaf 27 mei geheel vernieuwd!) of volg Visit Dokkum op Facebook en Instagram.