V.l.n.r. Li Ping & André Chen en Haiyi & Anna Shan. Op de rechterfoto is de suikerspinnenkraam te zien die vrijdag voor Omnia stond.
V.l.n.r. Li Ping & André Chen en Haiyi & Anna Shan. Op de rechterfoto is de suikerspinnenkraam te zien die vrijdag voor Omnia stond. Foto: Actief Media

Wereldrestaurant Omnia een jaar open: "Wij zijn heel tevreden!"

DRACHTEN - Afgelopen vrijdag vierde Wereldrestaurant Omnia haar éénjarig bestaan. André Chen - een van de eigenaren van het restaurant - is heel tevreden. "Wij kunnen terugkijken op een heel mooi jaar."

Het eerste jaar bestond voor de ondernemers André Chen en Haiyi Shan uit het optimaliseren van processen, want er komt heel wat kijken bij het runnen van een restaurant met 650 zitplaatsen. "Natuurlijk was het in het begin even wennen, maar alles loopt nu zoals wij het willen", zegt Chen. "Het was eerst lastig om genoeg personeel te vinden, maar het team is nu helemaal compleet".

Op drukke dagen zit het restaurant soms twee keer vol, terwijl er doordeweeks ook rustiger dagen zijn. Hoe zorg je dan dat er altijd genoeg verse producten zijn? "Dit kunnen wij heel goed inschatten op basis van de cijfers van de afgelopen tijd", legt Shan uit. "Je herkent de patronen". Chen noemt een paar hardlopers: "Onze sushi is heel populair, maar ook de T-bone steaks gaan hard". Kwaliteit is een belangrijk speerpunt van Omnia: "Alles moet van uitstekende kwaliteit en supervers zijn", aldus Chen. "Onze marges zijn hierdoor dun, een goede bezetting in het restaurant is dus heel belangrijk." Om gasten te blijven verrassen worden er steeds nieuwe gerechten aan het assortiment toegevoegd passend bij het seizoen.

André Chen en Haiyi Shan komen niet uit Friesland, maar het bevalt hen hier prima. "De mensen zijn hier hartstikke vriendelijk", zegt Chen. "Wij krijgen iedere dag hele leuke reacties". Het doel voor het komende jaar is verder groeien. "Graag willen wij een begrip in Drachten en de regio worden."

Raadhuisplein 55 | 0512 779 898 | info@
restaurantomnia.nl | www.restaurantomnia.nl