De selectie van KV Drachten/Van der Wiel viert feest na het kampioenschap op het veld. Foto: Jaap Broersma

Drachtster korfballers kampioen in veldcompetitie

ZUIDLAREN - Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel kon bij winst op Ritola in Zuidlaren ook kampioen worden in de veldcompetitie. Drachten verdedigde een voorsprong van maar liefst zes punten. Drachten won verdiend na best wel een spannende en gelijk opgaande wedstrijd met 16-18 en werd daarmee, zonder ook maar een punt weg te geven, kampioen in de eerste klasse B.

Het werd in Zuidlaren een wedstrijd waarin beide ploegen heel erg aan elkaar gewaagd waren. Voor Ritola zou winst nog een heel kleine kans op het kampioenschap betekenen. Drachten kon Wim Braam (verplichtingen werk) niet opstellen, maar de jonge Milan Mulder was een meer dan prima vervanger. De rust werd bereikt op een stand van 8-9 in Drachtster voordeel.

Na de rust wisselde coach Michel Daling door in vooral het aanvalsvak. Aanvallend werden Larissa Braam en Redmar Bauer gebracht. Beide wissels waren goed voor samen zes beslissende doelpunten. Vooral de doelpunten van Redmar Bauer vielen op de goede momenten en het was dan ook Redmar Bauer die de wedstrijd voor Drachten over de streep trok. Op 16-16, met nog ongeveer een minuut te spelen, werd hij matchwinner door met twee prima scores de wedstrijd in Drachtster voordeel te beslissen: 16-18 werd de verdiende eindstand. Voor Drachten betekent deze winst het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse. Het lijkt erop dat Drachten de hele selectie kan behouden en verder kan bouwen aan een ploeg die ook in de overgangsklasse mee kan, al zal nog wel wat geschaafd moeten worden om zich ook in de overgangsklasse met betere ploegen te kunnen meten. De scores voor Drachten: Redmar Bauer 4, Jennie Terpstra 3, Milan Mulder 3, Jelmer Faber 2, Siemen Jan Miedema 2, Larissa Braam 2, Lyssa van der Ende 2.