Kom elke laatste zondag van de maand winkelen in Drachten tijdens de open zondag.
Kom elke laatste zondag van de maand winkelen in Drachten tijdens de open zondag. Foto: Ingezonden

Muziek en dans tijdens Open Zondag

DRACHTEN - Komende zondag is het weer de laatste zondag van de maand: open zondag in Drachten. Deze keer heeft de Open Zondagcommissie ervoor gezorgd dat dansschool Sammy´s Dance Creation een optreden verzorgt. Ook komen de bands Plunder en Early Bird optreden.

De dansers van Sammy´s Dance Creation treden om 13.00 uur op onder het carillon. Daarna zal vanaf 14.00 uur de pirate-partyfolk band Plunder uit Leeuwarden het centrum van Drachten onveilig maken. De band maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Van 13.30 tot 16.30 uur zal de band Early Bird optreden op het museumplein en in het centrum zullen de dames van Starr Drachten flyeren ter promotie van de braderie op 6 juni en Peije Dei op 8 juni.

Elke laatste zondag van de maand is open zondag in Drachten. Ruim 140 winkels in het centrum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook zijn de winkels op de Stationsweg, tuincentra, bouwmarkten en de winkels op de Martin Luther King-boulevard geopend.

Facebook: Open zondag Drachten
www.winkeliersverenigingdrachten.nl