Baukje Hiemstra, erfrecht- en familierechtspecialist.
Baukje Hiemstra, erfrecht- en familierechtspecialist. Foto: Ingezonden

Erfrecht bij Kooi Advocaten in Dokkum

DOKKUM - Schuin tegenover het busstation en dichtbij het centrum van Dokkum bevindt zich aan de Aalsumerpoort Kooi Advocaten. Wij zijn in het Noorden één van de kantoren met de meeste familierecht-advocaten op één en dezelfde locatie. Door onze krachten te bundelen kunnen wij u optimaal adviseren in familierecht, mediation en erfrecht, zoals bijvoorbeeld in de volgende erfrechtelijke kwesties.

Wanneer ouders op leeftijd komen, vragen zij vaak aan één van de kinderen om de bankzaken te regelen. Dit gebeurt op basis van vertrouwen. Het gebeurt echter maar al te vaak dat na het overlijden ruzie ontstaat over het gebruik of misbruik van de pinpas van de ouders. De andere kinderen willen opheldering over waarvoor de pinpas werd gebruikt. Aan de orde is eigenlijk de vraag of het kind rekening en verantwoording dient af te leggen aan de andere kinderen.
En wat te denken van het geval dat na het overlijden van een dierbare blijkt dat het testament anders luidt dan u had verwacht? Steeds vaker gebeurt het dat in de laatste fase van het leven het testament nog wordt gewijzigd. De nabestaanden dienen zich dan af te vragen of dit testament wel daadwerkelijk de laatste wil van de overledene was. Wanneer dat zo is, dan dient u als nabestaande dit te respecteren en te accepteren. Maar wat nu als erflater al jaren ziek was en volgens de nabestaanden niet meer in staat was zijn wil te bepalen? Nabestaanden kunnen dan de geldigheid van het testament aanvechten.

Voor al dit soort situaties kunt u terecht bij Kooi Advocaten in Dokkum, van wie u een juridisch, praktisch en duidelijk advies kunt verwachten. Ek yn it Frysk.

Kooi advocaten | www.kooiadvocaten.nl 0519-296969 | dokkum@kooiadvocaten.nl