De Harrekieten tijdens het Bootwateren op Ameland 2018.
De Harrekieten tijdens het Bootwateren op Ameland 2018. Foto: Ingezonden

Dweil en Sop-festival in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 25 mei staat het tweede Dweil en Sop-festival op het programma van de Promotie Commissie Surhuisterveen. Op vier verschillende plekken in het centrum van de parel van de Fryske Wâlden zullen de deelnemende boerenkapellen acte de precense geven.

Er zijn deze keer maar liefst zes boerenkapellen aanwezig die Surhuisterveen op zijn kop gaan zetten. De bands zullen spelen in de buurt van de Toren, bij het Carillon op de hoek Kolk-Groningerstraat, bij het Frans pleintje aan de Kolk en op de Dellen.

De Harrekieten, De Boljeiers, Jouster Skomkoppen, The Entertainers, De Wettertoerkapel en de De Sternse Slotlanders zullen optredens verzorgen. Het Dweil en Sop festival start op de diverse locaties om 13.30 uur en om 16.30 uur is er de grote finale. Dan zullen alle deelnemende bands gezamenlijk afsluiten met een optreden midden op de Kolk. De toegang bij dit festival is helemaal gratis. Een middag lang swingen op fleurige muziek. Dit mag je niet missen, dus op naar Surhuisterveen.