ONT is veilig

OPEINDE - Met een 5-0 overwinning op Grijpskerk stelde ONT zaterdag het derde klasseschap voor volgend seizoen veilig. Daar zag het vóór de winterstop nog niet naar uit, maar de schamele tien punten van toen zijn er nu inmiddels dertig. En dat is genoeg voor handhaving.

Na een fraaie serie na de winterstop verloor ONT de laatste twee wedstrijden. Rijperkerk was met 3-1 te sterk en vorige week verloor ONT met 5-2 van Kollum. In beide partijen speelde ONT één helft goed voetbal, maar er zijn normaliter toch twee helften nodig om tot resultaat te komen. Om de gevarenzone te ontlopen moesten er nog drie punten aan het totaal worden toegevoegd en dat lukte tegen Grijpskerk. Eigenlijk had ONT geen kind aan de Groningers, die het eerste deel van de eerste helft nog wel met verve speelden, maar na de 2-0 de handdoek in de ring gooiden.

De aandacht van de spelers van Grijpskerk en de bank gingen meer uit naar scheidsrechter Van der Wal uit Lemmer dan naar het spel. ONT scoorde voor rust via Egbert Hulzinga en Michel Weisser. Na rust volgden doelpunten van Dennis Bakker, opnieuw Weisser en Hielke Knippels. De laatste wedstrijd in deze competitie speelt ONT zaterdag uit tegen Niekerk. Die ploeg rest óf degradatie óf nacompetitie. In Niekerk wordt om 14.30 uur afgetrapt.