Zilver voor de estafetteploeg vier keer 
honderd meter vrije slag gemengd (links).
Zilver voor de estafetteploeg vier keer honderd meter vrije slag gemengd (links). Foto: Ingezonden

Goede regionale start zwemmers DZ&PC

DRACHTEN - Het einde van het zwemseizoen nadert en dat betekent dat er veel kampioenschappen op de kalender staan. Vorig weekeinde stond en komend weekeinde staat in het teken van de regionale zomerkampioenschappen in Drachten.

Voor DZ&PC uit Drachten leverde dit een aantal mooie medailles op. Myrna van Duijven, Senna Hof, Erik Nijholt, Karin Rijkelijkhuizen, Lisanne Hassing en Sander Heinsius behaalden individuele medailles.

Medailles estafetteploegen

Ook bij de estafetteploegen was er nog drie keer een zilveren medaille: voor de dames vier keer 100 meter vrije slag, de vier keer 100 meter vrije slag gemengd en de vier keer 200 meter vrije slag heren.

Volgend weekeinde is dus het tweede van deze kampioenschappen. In de weken daarna volgen nog de regionale minioren-kampioenschappen (voor zwemmers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar).

Nationale kampioenschappen

Na de regionale kampioenschappen is het eind juni nog tijd voor de nationale kampioenschappen.

Startend met het Nederlands kampioenschap voor junioren/jeugd (NJJK), gevolgd door het Open Nederlandse kampioenschap in Tilburg, afgesloten met het officieuze NK voor minioren op de lange baan in Dordrecht op 1 juli.