RTV NOF: rijksgeld voor streekomroepen nodig

DEN HAAG / DE WESTEREEN - Minister Arie Slob (CU) trekt nog niet de portemonnee voor het behouden en versterken van streekomroepen. Dat liet hij donderdag weten tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De minister wacht op een advies van de Raad voor Cultuur en de Raad voor het Openbaar Bestuur over organisatie en financiering van lokale omroepen. Het debat werd bijgewoond door een delegatie bestuurders van streekomroep RTV NOF (Noardeast-Fryslân en Dantumadiel), gevestigd in De Westereen.

Meedoen aan proef

RTV NOF hoort bij de omroepen waar branche-organisatie NLPO graag een proef mee wil uitvoeren om een zogenaamd lokaal toereikend media-aanbod aan te bieden. Volgens Slob is er wellicht geld te halen uit een regeling die de samenwerking tussen streek- en regionale omroepen moet versterken.

In november bracht Slob een werkbezoek aan de vrijwilligers van streekomroep RTV NOF. Hij had toen veel lof over de aanpak van de verslaggeving van de herindelingsverkiezingen in Noardeast-Fryslân. De wethouders Pytsje de Graaf (Noardeast-Fryslân) en Rommy Kempenaar (Dantumadiel) steunen de aanvraag van RTV NOF.