Expositie leerlingen examenwerk

DRACHTEN - In het Museum Dr8888 in Drachten wordt vandaag een bijzondere expositie geopend. In het bijzijn van leerlingen, familie en docenten van twee locaties van OSG Singelland wordt examenmateriaal rondom het thema 'Identiteit' tentoongesteld. Voor het publiek is de tentoonstelling te bezichtigen van donderdag 23 mei tot en met 2 juni.

Dit jaar hebben in totaal achttien leerlingen hun uiterste best gedaan op hun Centraal Praktisch Examen Beeldende Vakken: acht leerlingen van Singelland VHS en tien leerlingen van Singelland VO Surhuisterveen. Sinds twee jaar werken beide scholen samen met het Museum Dr8888. In de voorbereiding voor het examen hebben de leerlingen zich laten inspireren door de kunstwerken in Museum Dr8888 en tijdens een excursie naar Amsterdam. "Daar hebben we zowel een rondleiding als workshop gevolgd in het Stedelijk- en Rijksmuseum. Het is bijzonder dat de leerlingen de kans krijgen om hun werk aan publiek te tonen. Het is een mooie afsluiting van het examenjaar Beeldende Vorming", aldus docent Beeldende Vakken van de VHS, Wendie Scheeres.

Het thema van dit jaar is 'Identiteit'. De opdracht waarmee de leerlingen werden uitgedaagd was: Maak een autonoom of toegepast werkstuk dat jouw eigen identiteit verbeeldt of maak een autonoom of toegepast werkstuk dat de identiteit van iets of iemand laat zien. "Een boeiend thema, waardoor het soms hele persoonlijke werken zijn geworden", constateert Jeannette van der Ploeg, docent Beeldende Vorming van VO Surhuisterveen.