De fietstoertocht is een nieuw 
onderdeel van de 8 van Drachten.
De fietstoertocht is een nieuw onderdeel van de 8 van Drachten. Foto: Johan de Wit.

Fietsen tijdens vijftiende editie 8 van Drachten

DRACHTEN - Fietstourclub Smallingerland organiseert tijdens de vijftiende editie van de 8 van Drachten een fietstoertocht in samenwerking met SportsDrachten en Atletiekvereniging Impala.

Op zondag 16 juni zijn er twee afstanden in twee categorieën: 88 kilometer op de racefiets en 40 kilometer op de recreatiefiets of e-bike. Deelnemers kunnen zich (voor)inschrijven via Fietssport.nl en op www.8vandrachten.nl of op zondag 16 juni vanaf 8.30 uur voor de 88 km en vanaf 10.00 uur voor de 40 kilometer in 'Theatercafé Hopper', naast de hoofdingang van schouwburg 'De Lawei', Laweiplein 1 in Drachten.

De routes gaan als een geschreven 8 door het coulissenlandschap rond de hoofdplaats van Smallingerland. Een goed verzorgde rit, helemaal bepijld, dus een mooie uitdaging voor jong en oud. Onderweg een rustpunt met een versnapering. Bij vertrek en aankomst op het plein en rondom 'de Lawei' is er muziek en veel gezelligheid. Ben je superactief en vind je lopen én fietsen een uitdaging, dan kun je er een duathlon van maken: eerst een rondje van 88 kilometer op de racefiets (het blijft wel een toertocht!) en dan nog 'even' 'de 8 van Drachten' van Beetsterzwaag naar Drachten lopen. Fietstoerclub Smallingerland is in 1990 opgericht en telt momenteel 225 leden. Een groot aantal van die leden is binnen de vereniging actief. Inschrijven voor het hardlopen kan tot en met 2 juni. Op de wedstrijddag is er voor het hardlopen geen inschrijving. Alle informatie, ook over wandelen, is te vinden op www.8vandrachten.nl