Eén van de kunstwerken die op 25 mei te zien zal zijn in het kerkje in Lichtaard.
Eén van de kunstwerken die op 25 mei te zien zal zijn in het kerkje in Lichtaard. Foto: Ingezonden

Kunst in de Kerk Lichtaard op 25 mei

LICHTAARD - Op zaterdag 25 mei exposeren drie regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse kerkje van Lichtaard. De expositie is gekoppeld aan de Noord-Friese Winkeltjesroute die op dezelfde dag plaatsvindt. Dus dit werk is alleen deze zaterdag te zien!

Dit keer is het de beurt aan drie kunstenaars, te weten beeldend kunstenares Neanke Akkermans, fotografe Marijke Talsma en beeldend kunstenares Tanja Migchelsen. De kerk van Lichtaard is gevestigd aan de Noardermieddyk 3 en is tussen 10.00 uur en 17.00 uur gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Beeldend kunstenaar Neanke Akkermans van Atelier Nunique maakt werk op divers gebied. Van traditionele olieverfschilderijen, keramiek, portretten en beelden tot muurschilderingen en kunstopdrachten. "Ik tracht bezieling in m'n werk te leggen en schilder wat me bezighoudt."

Marijke Talsma laat in een selectie van haar foto-expositie 'WereldsWad' de weidsheid zien van UNESCO-werelderfgoed Waddenzee. Ze wordt geïnspireerd door de vele panorama's en het gevoel van vrijheid dat zij ervaart wanneer ze zich aan de kust of op één van de Waddeneilanden bevindt.

Tanja Migchelsen komt zaterdag 25 mei exposeren met zowel textiele werkvormen als keramiek. Zij werkt al weer vele jaren met deze twee materialen. In de kerk zijn routekaarten gratis verkrijgbaar.