Dana de Vries van Turnlust Hallum aan de rekstok op het Fries
kampioenschap in Franeker.
Dana de Vries van Turnlust Hallum aan de rekstok op het Fries kampioenschap in Franeker. Foto: Ingezonden

Acrozilver Wardy Kollum, turnkampioene Turnlust

's HERTOGENBOSCH - Op zondag 12 mei vond de landelijke halve finale van de C-lijn acrogymnastiek plaats in Den Bosch. Wardy Kollum was hier met drie teams van de partij.

Het duo Meta van Dekken en Rixt Boersma nam deel in de categorie C-senior. Het duo draaide twee hele goede oefeningen en deze werden beloond met een puntenaantal van 46,160. Hiermee zijn ze als negende geëindigd. Het C-juniortrio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury kon maar één oefening laten zien aan de jury. In de categorie duo's C-junioren kwamen Renee Fleury en Sjoukje Spijkerman in actie. Met een puntentotaal van 45,550 mochten zij het zilver in ontvangst nemen en hebben zij zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen, welke op 22 juni in Ahoy Rotterdam zal plaatsvinden.

Turnen

FRANEKER - Sinds zaterdag is Turnlust Hallum een Fries turnkampioene rijker. Elbrich Wijbenga behaalde de Friese titel in de sporthal in Franeker waar het Fries kampioenschap turnen werd gehouden voor de pupillen D2/3/4. Mirte Leemburg behaalde de vijfde plaats en Dana de Vries werd twaalfde in dezelfde categorie. Eerder op dag turnde Anna Gerda Hellema haar FK bij de pupillen 2 D2. Anna turnde een mooie wedstrijd maar de concurrentie was te groot, zij werd tiende. Komende zaterdag 18 mei staat het Fries kampioenschap turnen voor pre-instap/instap D2/3/4 op het programma in Sneek. Op dezelfde dag is de halve finale acro in Oss voor Wietske Nutma en Ilse Osinga van Turnlust Hallum.