Harkema-Opeinde (geel-groene tenues) won met een portie geluk van Kootstertille. Foto: Klaas Elzinga

Harkema-Opeinde klopt SC Kootstertile

HARKEMA - Op papier kreeg de voetbalwedstrijd Harkema Opeinde-Kootstertille zaterdagmiddag een logische uitslag. De al wekenlang ongeslagen thuisploeg klopte de tegen degradatie vechtende streekgenoot met 2-1. De praktijk op De Bosk gaf een ander beeld weer dan de papieren versie. Kootstertille voetbalde gemakkelijker en had over het geheel de betere kansen.

De Tilsters verkeren in de hoek waar de klappen vallen en dan krijg je meestal niet waar je recht op hebt. Harkema-Opeinde kan hier over meepraten. Ook 'De Heide' bivakkeerde dit seizoen lang in dat schuitje. De laatste weken zien de groengelen de andere kant van de medaille. Zo ook tegen Kootstertille. De slechtste wedstrijd van het seizoen leverde zo zowaar drie punten op. De Tilsters lieten - ondanks de lage klassering - zien over één van de beter voetballende ploegen uit de klasse 4B te beschikken en kregen ook kansen. Na een halfuur kwam de thuisploeg vanuit het niets toch op 1-0 door een penalty van Wilbert Huitema.

Na rust viel de gelijkmaker. Een voorzet werd door Jouke Waaksma met de borst klaargelegd voor Harmen Tabak. De mooie aanval werd passend afgerond door Tabak. Dat was niet voldoende voor Kootstertille, want in de vierde minuut van de blessuretijd viel het beslissende doelpunt van Hilbrand Benedictus.