Korfbalwinst Wêz Handich/DOW

ROTTEVALLE - Zondag traden de korfballers van Wêz Handich/DOW aan tegen ZKC uit Zuidwolde. De cruciale wedstrijd in de jacht naar het kampioenschap in de tweede klasse werd gewonnen door de formatie uit Rottevalle en Eastermar.

Twee minuten voor de pauze stond er een stand van 7-7 op het scorebord. Op dat moment verslapte de concentratie bij de blauwhemden. In het restant van de eerste helft kreeg Wêz Handich/DOW nog twee doelpunten tegen. De ruststand was 7-9.

Na een korte bespreking en twee tactische wissels begonnen de blauwhemden vol goede moed aan de tweede helft. Die tweede helft begon overigens niet heel goed voor Wêz Handich/DOW, want een paar seconden na de hervatting had ZKC de korf reeds weer gevonden: 7-10.

Na deze goal van ZKC leken de blauwhemden van Wêz Handich/DOW eindelijk te zijn wakker geschud. Het spel werd beter en dit resulteerde al snel in doelpunten. Binnen een mum van tijd werd de score weer gelijk getrokken: 11-11. Dit keer wisten de blauwhemden ook door te drukken. Met nog vijftien minuten te spelen bleek het verzet van ZKC gekraakt. Wêz Handich/DOW bleef doelpunten maken en wist uit te lopen. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 20-13.

Een zeer belangrijke zege in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse.