De juniorenteams van Adonis Sportacrobatiek uit Drachten.
De juniorenteams van Adonis Sportacrobatiek uit Drachten. Foto: Ingezonden

Zilveren acromedaille voor Adonis Sportacrobatiek

's HERTOGENBOSCH - Zaterdag werd de halve finale Acrogymnastiek voor de C-lijn gehouden. Alle vijf teams in de C-lijn van Adonis Sportacrobatiek uit Drachten hadden zich voor deze halve finale geplaatst en reisden helemaal af naar 's-Hertogenbosch.

En niet zonder resultaat: met een prachtige zilveren medaille, één finaleplaats en vijf reserveplaatsen voor de landelijke finale heeft Adonis Sportacrobatiek wederom laten zien dat het ook landelijk goed mee doet. Al heel vroeg in de ochtend waren de juniorenteams aan de beurt. Vanaf de C-lijn moeten de teams een tempo- en een balansoefening laten zien.

Het C-juniorenduo Hanna Bol en Noortje Bijlsma wist direct met een prachtig uitgevoerde balansoefening beslag te leggen op de hoogste score. Ook hun tempo-oefening voerden ze zo goed uit dat dit duo een welverdiende zilveren medaille in ontvangst mochten nemen. Dit duo is hiermee verzekerd van deelname aan de landelijke finale op 22 juni in Rotterdam,

Dezelfde ochtend kwamen er nog drie trio's in actie. De drie teams draaiden zeer strakke en technisch goed uitgevoerde oefeningen waarmee ze overtuigend in de top 10 eindigden. Alina Albada, Arlen van der Velden en Elin Hasper werden vijfde, vooral dankzij hun adembenemende balansoefening. Esmee Bosma, Gabriëlle Dijkstra en Noreen van der Velden behaalden met twee stabiele oefeningen een achtste plaats en tenslotte behaalden Dana Stoker, Floor Stuurwold en Jolin Doorten een tiende plaats.

In de middag waren de senioren aan de beurt. Charlotte Rittersma, Hannah Jansma en Zamila Hoebas werden zeventiende. Al deze vijf teams staan reserve voor de landelijke finale en kunnen terugkijken op een mooi en succesvol seizoen.