Pjuktoernooi

OENTSJERK - KF De Wâlden organiseert op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) voor de tiende keer het Basticom Pjuktoernooi. Aanvang 13.00 op het sportveld Kaetsjemuoilân in Oentsjerk.

Pjukken is een trainingsvorm van korfbal waarbij twee koppels het tegen elkaar opnemen. De twee korven staan op een bepaalde afstand van elkaar en er wordt om en om geschoten. De inleg bedraagt €5,00 per koppel en het prijzengeld is maar liefst 400 euro (200,100,75 en 25). Bovendien krijgt het winnende koppel de felbegeerde Arnold Kuypers Bokaal. Geef je snel op, in ieder geval voor 26 mei via www.basticom-pjuktoernooi.nl

Toernooi FMT Sport

OOSTWOLD - Zaterdag stonden er weer veel judoka's van FMT Sport Oentsjerk/Feanwâlden op de mat bij het jaarlijkse internationale Blauwe Stad toernooi.

Nynke de Vries en Daphne de Jong (beiden uit Gytsjerk) waren oppermachtig in hun categorie door iedereen met vol ippon te verslaan. Thijn Poepjes (Birdaard), Quinten van der Wijk (Leeuwarden), Dinand Trinks (Harlingen), Tjeerd Pasma (Oentsjerk) en Maartje Velstra (Wyns) verloren alleen de finale en werden tweede.
Het brons ging naar Leah Offenberg en Roan Wiegersma (beiden uit Leeuwarden) en Judith Groothoff en Rick van Kammen (beiden uit Hurdegaryp).