Tygers of Pan Tang is de hoofdact in Poppodium Iduna.
Tygers of Pan Tang is de hoofdact in Poppodium Iduna. Foto: Ingezonden

Iduna: Tygers of Pan Tang en platenbeurs

DRACHTEN - Vrijdagavond 17 mei presenteert Groningse heavy metalband Steel Shock zijn nieuwe album 'With Fire & Steel' om 20.30 uur in Poppodium Iduna. Niemand minder dan de Engelse band Tygers Of Pan Tang, een van de originele NWOBHM giganten, speelt als headliner op deze releaseshow.

Tygers of Pan Tang heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze Engelse band bestaat sinds 1978 en is samen met bands als Iron Maiden, Saxon en Def Leppard een belangrijk onderdeel van de New Wave Of British Heavy Metal en is graag geziene gast op grote festivals als Rock Hard, Keep it True, Barcelona Rock Fest en Bang your Head.

Het Groninger Steel Shock bestaat uit louter ervaren lieden uit de Noordelijke heavy metal scene en brengt sinds 2016 heavy metal en hardrock in de traditie zoals we die kennen uit de jaren 80.

Na het goed ontvangen debuutalbum 'For Metal to Battle', dat werd vervolgd met een succesvolle Europese tournee met de Duitse band Wizard, zetten de heren nu een volgende stap met het album 'With Fire & Steel'.

Platen- en cd-beurs

Zondag 19 mei verandert Poppodium Iduna van 11.00 tot 17.00 uur in een heuse platen- en cd markt. Al jaren zijn er geen platenzaken meer in Drachten aanwezig, maar inmiddels organiseert Iduna twee keer per jaar een beurs.

Maak je nu maar vast klaar om een middagje te snuffelen tussen duizenden lp's, cd's en singles op deze gratis toegankelijke platen- en cd beurs in Poppodium Iduna in Drachten.