Foodwalk Hap & Stap voorjaarseditie

BUITENPOST/KOLLUM - Op 19 mei vindt weer de Hap & Stap voorjaarseditie van de Foodwalk tussen Buitenpost en Kollum plaats. De wandelroute in Noordoost Fryslân is circa 7 kilometer waarbij wandelaars door het landschap van De Friese Wouden lopen tussen deze beide plaatsen.

Deze editie kun je een deel van de route met kruidengids Tjitske Postma en Trudy Geeraets meewandelen. De bedrijven op de route maken heerlijke hapjes en drankjes van wilde kruiden voor de wandelaars.

Hap en Stap kaarten zijn verkrijgbaar via de Facebookpagina van Foodwalk Buitenpost & Kollum of via Cadeau- en Streekwinkel Op 'e Stâl in Buitenpost.

Op het gebied van wat er groeit en bloeit onderweg is de gehele foodwalk gedigitaliseerd via de IZI travel app, maar er is ook een folder.

"Bij Het Tuincafe, Cadeauwinkel Op 'e Stal, De Muzykpleats, basisschool de Mienskip en Bloemenparadyske maken we deze keer iets met wilde kruiden," aldus Tjerkje van der Laan van Bloemenparadyske.

"Natuurlijk mag je de route ook lopen zonder Hap & Stapkaart en bepaal je op de locaties zelf wat je wel en niet wilt proeven.
Overigens zijn zonder deelname aan het Hap & Stap event de hapjes en drankjes bij de bedrijven tegen een vergoeding per stuk verkrijgbaar."

De Hap & Stapkaarten kosten €12,50 per stuk (kinderen betalen €5,-per kaart). Bestellen van kaarten kan ook direct online.