Het Groot Pasveerkorps passeert de Schoolstraat in het centrum van 
Burgum.
Het Groot Pasveerkorps passeert de Schoolstraat in het centrum van Burgum. Foto: @Pruisfotografie.

Marching Day in Burgum trekt veel toeschouwers

BURGUM - Zo fris als het was op Koningsdag, zo mooi was het weer op Marching Day in Burgum. Om 14.00 uur begon zaterdag de eerste Marching Day met het 'Groot Pasveerkorps' uit Leeuwarden.

Met in totaal zo'n vijftig dames en heren trapten zij af; geen koperwerk, maar met slagwerk, dwarsfluiten, piccolo's en lyra's. Met een prachtige muzikale parade trok Groot Pasveer vanaf het Bulthuisplein richting de Schoolstraat. Dit alles onder toeziend oog van de vele toeschouwers.

Ook het dertigkoppige Jong Pasveer voegde zich toe aan het Groot Pasveerkorps tijdens de muzikale shows en samen speelden zij moderne popmuziek, maar ook de 'klassiekers' kwamen aan bod.

'Heel strak, genoten', 'uniek', 'super professioneel', 'wat een geweldige show', aldus de aanwezigen. Ook Pasveer zelf was zeer enthousiast: zij willen graag weer eens in Burgum langs komen. Burgum heeft meer… show!

De groepen van Pasveer zijn uniek in wat ze doen. Naast reguliere parades in binnen- en buitenland, flitsende shows op taptoes, is Pasveer ook toonaangevend met bijzondere projecten. Zij profileren zich regelmatig als geschikte act voor openingen of evenementen die speciaal op maat zijn geschreven: De instrumentale bezetting is uniek te noemen.

Door de strakke uniformering met een chique uitstraling, het 'showmanschap' én de flitsende showchoreografieën met een hoge moeilijkheidsgraad, is Pasveer in binnen- en buitenland altijd succesvol.

Informatie over de Burgumer activiteiten vindt u op www.burgum.frl en via Facebook @ Burgum heeft meer.