23 mei avond over zorg voor 'AZC-jeugd'

BURGUM - Gemeenten zijn vanaf 1 januari dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie en inkoop van jeugdhulp voor kinderen van asielzoekers. De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel heeft gevraagd hier meer informatie over te krijgen. Dat gebeurt donderdag 23 mei in De Pleats, van half acht tot tien uur, tijdens een openbare bijeenkomst.

Reden is de aanwezigheid van de gezinslocatie voor asielzoekers in Burgum, waar uiteraard ook kinderen verblijven. Een aantal (ervarings)deskundigen zal deze avond een korte inleiding houden.

'Fleur op 'e flecht'

Gespreksleider is raadsgriffier Onno de Vries. De bezoekers krijgen eerst de documentaire 'Fleur op e Flecht' van Omrop Fryslân te zien. De eerste spreker is Trea Hempenius, coördinator Publieke Gezondheid Asielzoekers bij de GGD. De tweede is Wanne Verheul, leider van het Jeugdteam van de gemeente Tytsjerksteradie. José Visser van Autos Nomos (zorgaanbieder) is de derde spreker.

Tijd voor stelllen vragen

Na de pauze komt Paula Ekster, GZ-psycholoog bij GGZ Drenthe, aan het woord. De vijfde en laatste is Lolkje van der Kooij (Vluchtelingenwerk). Rond tien uur wordt de bijeenkomst afgerond. Tussen de verschillende inleidingen door kunnen belangstellenden en raadsleden vragen stellen aan de inleiders.

De bijeenkomst is donderdag 23 mei van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in partycentrum De Pleats, Schoolstraat 82 in Burgum.