Meepraten over toekomst van De Hegewarren

GROU / OUDEGA - De veenpolder, tevens eiland De Hegewarren pal ten zuiden van de Alde Feanen, is een gebied met "verschillende opgaven en kansen", melden de betrokken overheden en LTO-Noord. Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei zijn hierover inloopbijeenkomsten.

(Hoe) kan de bodemdaling worden tegengegaan of afgeremd, de CO2-uitstoot worden verminderd als gevolg van oxidatie van veen, is 'klimaatproof' waterbeheer mogelijk? Kan De Hegewarren bijdragen aan minder recreatiedruk in de Alde Feanen? Kan er een nieuwe vaarweg naar Drachten langs of doorheen voor vrachtvaart?

Welke opgaven en kansen ziet u? Dat willen de overheden en LTO-Noord graag van u horen in de inloopbijeenkomsten: op donderdag 23 mei in restaurant De Vrijheid, Seinpôlle 4 in Grou en vrijdag 24 mei in de Skippersseal, Op 'e Wâl 4 in Oudega, beide keren tussen vier en acht uur. Meer informatie over mogelijke toekomstperspectieven voor de Hegewarren en omgeving vindt u op de website: www.fryslan.frl/hegewarren.
De betrokken overheden zijn: provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en de gemeente Smallingerland. Ook boerenorganisatie LTO-Noord werkt mee aan de bijeenkomsten over de Hegewarren.