WTOC (geel-groene tenues) bezorgde Rottevalle een deceptie.
WTOC (geel-groene tenues) bezorgde Rottevalle een deceptie. Foto: Jantsje Wiersma

VV Rottevalle rookt een zware pijp

ROTTEVALLE - In december werd Voetbalvereniging Rottevalle koploper in de vierde klasse B, een positie die het tot zaterdag kon behouden.

Rottevalle begon op eigen veld tegen WTOC uit Oudwoude goed aan de wedstrijd. Toen Rottevalle onzorgvuldig uitverdedigde werd dat vakkundig afgestraft en zo was het - niet geheel onverwacht - 0-1 voor de mannen uit Oudwoude. Het duurde tot de tweeënzeventigste minuut toen na een goedlopende en vlotte aanval Erwin de Wind goed voorgaf en Jorrit Schra Jorrit Hoekstra kon bedienen: 1-1. WTC kwam vijf minuten voor tijd opnieuw op voorsprong. Snel daarna was het Johan van der Veen die na een prima voorzet van wederom Erwin de Wind in de zevenentachtigste minuut 2-2 scoorde. Rottevalle had het punt moeten koesteren, maar verzuimde dat en Jelmer de Boer liet de doelman van Rottevalle voor de derde maal kansloos: 2-3. Na dit verlies is FC Birdaard de nieuwe lijstaanvoerder.