Wiebe van der Bij uit Kootstertille won bij het schieten op het gatenzeil.
Wiebe van der Bij uit Kootstertille won bij het schieten op het gatenzeil. Foto: Kiepie.nl

Voetbalschool in Buitenpost

BUITENPOST - Een grote groep van 94 jeugdvoetballers van 14 verschillende voetbalverenigingen uit de regio heeft meegedaan aan de voetbalschool Veerkr88.

De voetbaldriedaagse op de velden van VV Buitenpost stonden in het teken van voetbaltrainingen, een 4 tegen 4 toernooi, Twin Games, latje trap en het onderdeel gatenzeil. Op de eerste dag kregen de 24 trainers ondersteuning van de SC Heerenveen-spelers Lucas Woudenberg, Doke Schmidt, Ben Rienstra en Michel Vlap.

De driedaagse voetbalschool op sportpark De Swadde in Buitenpost is vrijdag afgesloten met finalewedstrijden. De winnaars van 4 x 4 waren Paul Feenstra (Friese Boys, categorie. 1), Jochum van der Zaag (GSVV, categorie 2) en Martijn Zuidersma (Buitenpost, categorie. 3). Bij de Twin Games gingen de prijzen naar het team Benfica onder leiding van coach Marc Lourens (categorie jong) en Real Madrid van coaches Tinus Huisma en Sip Jaap Bos (categorie oud). Vervolgens vond de finale plaats van Custard latje trap. Hier gingen Yde de Vries (SC Twijzel) en Michelle de Boer (VV Buitenpost) er met de prijzen vandoor.

De strijd om de De Haan Westerhoff-bokaal, waarbij de voetballers op een gatenzeil moesten schieten, was spannend. De winnaars waren Wiebe van der Bij uit Kootstertille en Buitenposter Femke Bijlstra, beiden van VV Buitenpost.