De jongeren die dit jaar meespelen in het stuk NIENKE van 
Masquerade Theater.
De jongeren die dit jaar meespelen in het stuk NIENKE van Masquerade Theater. Foto: Ingezonden

Masquerade Theater uit Kollumerzwaag brengt NIENKE

KOLLUMERZWAAG - Vorig jaar voerde Masquerade al een bijzonder stuk op: Non-Aktief. Dit jaar komen ze met het stuk NIENKE.

Non-Aktief ging over de geschiedenis van de kloosters die hier ooit gestaan hebben. Zelfs Bonifatius en de paus kwamen nog voorbij.

Dit jaar komt de jeugd tussen de 8 en 18 jaar onder leiding van Eline de Vries en Bianca Wiersma met een bijzonder soort geschiedenis, namelijk NIENKE. Maar wie is Nienke? Of misschien denkt u direct aan Afke's tiental?

Nienke/Nynke was het pseudoniem van Sjoukje Diderika Troelstra-Bokma de Boer, zij was de echtgenote van Pieter Jelles Troelstra maar ook de schrijfster van 'De tsien fan Martens Afke'. Een wereldberoemd boek, ook bekend onder de naam Afke's Tiental.

Het stuk NIENKE gaat over de schrijfster Nienke en haar leven met Pieter Jelles Troelstra. Langzaam zien we haar boek tot leven komen door de ontroerende, grappige hoofdstukken die als het ware uit haar boek stappen.

NIENKE is een gezellige, muzikale familievoorstelling en is 21, 22, 28 en 29 juni te zien in de beeldentuin van Foekje van Seggeren op Foarwei 183 te Kollumerzwaag.

Kijk voor meer informatie op www.masqueradetheater.nl.