Achter Paulien de Bruin, voor Marrit Posthumus van Set 'm op uit
Augustinusga.
Achter Paulien de Bruin, voor Marrit Posthumus van Set 'm op uit Augustinusga. Foto: Ingezonden

Eremetaal Acro Academy en Set 'm op

DEN BOSCH - Fantastische resultaten voor Marumer topsportstichting Acro Academy bij de plaatsingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap Acrogym in Den Bosch. Met zeven gouden, een zilveren en een bronzen medaille en maar liefst vier behaalde limieten waren de teams van de stichting zeer succesvol.

Bij de pupillenteams werd goud verdiend door het duo Inge Stienstra en Carola van Dijk, een combinatieteam met WSBF Surhuisterveen. Bij de trio's was er zilver voor Esmee Koster, Xante Anbergen en Renske de Jong (combiteam met SV Donkerbroek) die nét voor clubgenoten Zefanja Nieman, Robin Luinge en Ilse van Dam (combiteam met GYM Academy) kwamen, die het brons kregen. Het gemengd paar Ties Oosterhof en Rebecca Groote betrad met een persoonlijk record ook de hoogste trede van het erepodium. Bij de Jeugd wist het trio Inge Speerstra, Lisanne Hulder en Xiao Mei Harms (combiteam met WSBF Surhuisterveen) met ruime voorsprong het goud te grijpen. Ook Junioren 1 mixpaar Marten-Lin Visser en Tess Offringa (combi-team met SV Donkerbroek) haalde opnieuw het EK-limiet. Damespaar Robin Hooijenga en Anna Koster (ook combi-team met SV Donkerbroek) wist met de hoogste dagscore naast het goud ook hun eerste EK limiet binnen te slepen. Trio Amber Bosma, Famke van Wieren en Yanouk Visser wonnen in de categorie Junioren 2 met overmacht goud. Tot slot wist ook seniorentrio Nanda Huisman, Remke Huisman en Fei Oudhof zowel de gouden medaille als een tweede EK limiet te verdienen.

Het acro B seniorteam Paulien de Bruin en Marrit Posthumus van Set 'm op uit Augustinusga liet net als bij de eerste plaatsingswedstrijd een schitterende oefening zien en werd opnieuw beloond met een eerste plaats. De limiet voor het NK was al behaald.