Moderne devotie rond Burgum op 12 mei

BURGUM - De regio heeft een rijke kloosterhistorie en deze kloosters waren ook actief in de Moderne Devotie. Mink de Vries, coördinator Actuele Moderne Devotie en expert op dit gebied, riep tijdens zijn Martinushuislezing in 2018 zoveel enthousiasme op in de zaal dat ter plekke besloten werd om een fietstocht te organiseren rond Burgum en een drietal locaties te bezichtigen.

Deze (fiets)tocht naar Feanwâlden en Garyp (totaal zo'n 25 km) zal plaatsvinden op 12 mei van 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur. Vertrek is vanaf de Kruiskerk in Burgum. Mink de Vries zal in de Kruiskerk met een korte inleiding starten, een opfrissertje van zijn lezing in 2018 zodat het ook interessant is voor wie de lezing van Mink toen gemist heeft. Op al de te bezoeken locaties zal hij een en ander vertellen over de functie en het bijzondere ten tijde van de moderne devotie.
Bij voorkeur doet de organisatie dit uitstapje op de fiets maar mocht dit bezwaarlijk zijn dan zorgen zij voor alternatief vervoer. Daarom vooraf graag opgeven. U kunt zich melden bij Loek Punt (0511-462934, 06-53397677, loekpunt@chello.nl). De kosten voor deelname zijn € 3,- per persoon.

Schoolspullenpas

BURGUM - Gaat je kind naar het voortgezet onderwijs en is je kind ouder dan 11 en jonger dan 18 jaar? En heb je een laag (gezins)inkomen of een uitkering? Dan kun je voor je kind(eren) een schoolspullenpas aanvragen. Dit kan tot 31 mei 2019 via www.kindpakket.nl/ouders. De pas geldt tot 30 september.